“Najina obsesija je perfekcija okusa.”

Sebastijan in Martina Kalinšek

Zdi se, da je sveti gral sreče poiskati svojo strast. Ko jo najdeš in življenje prilagodiš ohranjanju tega občutka izpopolnjenosti, so vsa nova jutra drugačna. Jaz, Sebastijan, in moja žena Martina sva jo našla. Najina strast je čokolada v vsej njeni veličastnosti. Ampak ne “samo čokolada” tista, kot nekaj samoumevnega za masovno proizvodnjo.

Nanjo gledava kot na esenco sreče, ki jo je ustvarila mati narava in nam jo predstavila v sramežljivi, a veličastni obliki manjših sadežev. Začela sva kot majhen otrok, ko prvič okusi čokolado. Brezglavo plane, ugrizne, preneha razmišljati in neskončno uživa. Uživala pa sva toliko, da sva se odpravila na dolgo pot okrog ekvatorja, kjer rastejo najbolši kakavovci na svetu. Šla sva skozi nešteto izobraževanj, prečesala vsa znana in neznana polja kakavovcev, dneve in večere preživljala s kmeti, ki že skozi generacije s svojimi družinami živijo s tem plemenitim sadežem. A na tisto pravo pot raziskovanja in razumevanja kakava sva morala stopiti povsem sama. Svoje življenje sva preselila v garažni prostor in začela, korak po korak, seme za semenom.

Od prvega večera je minilo že veliko let. Sva prišla do cilja? Ne. Bova kdaj? Upava, da ne. Ker ravno v tem je čar. Okusi esence kakava so neskončna zgodba, ki se vsakodnevno nekoliko spreminja. Če sva o čem prepričana, je to, da je kakav najino življenje. 20 Chocolate je najino življenje.

Leta 2016 smo bili izbrani med TOP 8 slovenskih inovativnih produktov in tako dobili mesto v projektu ŠTARTAJ SLOVENIJA. Projekt je bil tako uspešen, da je prejel srebrno WARC nagrado, kot eden izmed najbolj inovativnih marketinških projektov na svetu.